Ost & ost i gryde med blomkål

Kan du lide ost? 

For så har jeg her en lækker opskrift med ikke bare én, men hele to oste. Og jeg tror sagtens du både kan skrue op for mængden af ost eller tilføje flere oste, hvis du har lyst til det. Og naturligvis an på smag måske.. Jeg tror ikke det er alle oste der passer lige godt sammen. 

Det skete nemlig her igår, at vi kom hjem lidt sent, og jeg havde ikke lige fået handlet på Nemlig.com som vi plejer, så jeg måtte improvisere som jeg faktisk er ret god til – jeg har da før lavet denne squash-tærte ud fra hvad jeg lige havde. 

Efter et hurtigt kig i køleskabet – og fryseren – fandt jeg så ingredienserne til denne ret. Den er meget simpel, rigtig hverdagsmad, men med gode grøntsager og ost, så kommer man faktisk ret langt. 

Flexitar

En del af at forsøge at blive mere klimavenlig i vores hverdag, har vi skåret vores kødforbrug ned. Vi spiser sjældent oksekød efterhånden – og hvis vi gør, så er det fordi vi enten laver en rigtig god steak eller vi virkelig craver det. Men altså, vi spiser det ikke bare for at spise det. Vi nyder det rigtig meget. Så vi spiser faktisk meget mindre kød i dag – og vi holder endda kødfrie dage. Jeg forsøger som minimum at holde én kødfri dag om ugen, men jeg her på det sidste har der sneget sig 2-3 stykker ind sommetider. Så vi er vel efterhånden det man kalder flexitarer.

I den her ret faldt valget dog på en slags kyllingepølser. Her i huset betegner jeg dem som viet-pølser, men jeg ved ærlig talt ikke præcist hvad de består af. Det er nogle min søde svigermor laver til os en gang imellem, så dem har jeg bare altid liggende nogle stykker af i fryser. Mega lækkert, da de er tilberedte, så de skal bare tøs op og kan så spises. Mit bedste bud er at de består af hakket kyllingkød og urter… Men hvordan de er tilberedte har jeg stadig til gode at lære – som så meget andet, når man nu har en svigermor som mestrer det asiatiske køkken.

Cheddar og mozzarella ost

Den lækre gryde med ost og ost – lige efter spinaten er smidt i.

Så lad os kigge på denne ret. Den simple gryde med ost og ost.

I køleskabet fandt jeg nemlig følgende – et helt blomkål, noget frisk spinat (som nok havde været lidt friskere 2 dage forinden) og cheddar.
Det lavede jeg en hurtig google-søgning på – for hvad kan man dog lave med de ingredienser. Så faldt jeg over denne skønne opskrift på Sofiesommer.dk og så byggede jeg jo faktisk bare på herfra og endte med gryden med ost og ost.

Du skal bruge:
½ Blomkål
4-5 håndfulde frisk spinat
2 kyllingepølser (eller 200-300 g kød af en eller art som du finder passende)
Hvidløgspulver (eller rigtig hvidløg)
100 g lagret cheddar
1 pakke hvid mozzarella
Salt og peber

Opskriften

Hvis du bruger frisk hvidløg skal dette lige steges i lidt olie først – evt. kan du også sagtens tilsætte rigtig løg til retten, hvis du gider. Det vil ikke gøre noget. Hvis du bruger hvidløgspulver, så skal du bare smække blomkålen på en stor pande/gryde med noget olie og hvidløgspulver. Det giver du så lige nogle minutter, før du smækker kødet på.

Hvis du bruger råt kød, skal du nok gøre det i omvendt rækkefølge 😉

Herefter smækker du den frisk spinat oveni og venter på det falder sammen.

Inden du smager til med salt og peber, tilføjer du både cheddaren og mozzarellaen. Jeg tror absolut ikke det vil skade med en stærkere ost end mozzarellaen. Smagen af den forsvandt lidt, men den gav stadig fornemmelsen af ost i retten.

Og så kan du smage retten til og ellers servere den.

Igen – det er en mega simpel ret – og jeg lavede den jo faktisk bare ud af helt random ingredienser/rester vi lige havde liggende. Blomkålen må ikke udkoges – der skal lige være lidt bid i, så de er al dente.

Retten ser ikke helt så appetitlig ud som når spinaten ikke var faldet sammen – men derfor kan den jo godt smage godt, især med masser af ost i.

Bon appetit!

Skriv et svar