En klatreabe med fart på!

Her i vores lille familie er der fart på. Og udover det, så består familien jo ikke bare af en klatreabe, men flere. Faren er jo ret stærk og klatrer jo, altså sådan rigtigt op ad klipper og den slags (men det ved man jo, hvis man følger med her på bloggen).. Og så har han et talent.. Han er faktisk en klatreabe, fordi han også er ret god til at imitere en chimpanse.. Om man kan bruge sådan et talent til noget ved jeg dog ikke, altså udover at larme…

Så er der jo også storebror – han er jo efterhånden også en klatreabe. Han er jo begyndt at komme med på vores ture ud i naturen og op af klippevæggene. Han slægter nok sin far på.

Og så er der baby A – her er der fart på! Min mindste klatreabe. Og det går stærkt. Både op ad, ned ad og hen ad – og så det sidste år! For gæt hvem der lige har fyldt år!

1 helt år er det blevet til! Hold nu op, tiden flyver! Det er vel en kliché, men hvor er det vildt. Fra lille kødklump sidste sommer til en vaskeægte klatreabe på 1 år som snart ikke kan kaldes for en baby mere!

Fødselsdagsfejring

På selve hans fødselsdag blev det til en ren hyggedag. Vi havde ikke lagt nogle planer – udover far og storebror mente, at der skulle morgenboller på bordet, som de sagde til mig til aftensmad dagen før, så jeg måtte lige en tur i Netto for at handle til det inden sengetid.. Og så smide dem i ovnen dagen efter – gudskelov for koldhævede boller!

Ellers blev der bare åbnet lidt gaver og så inviterede det ene hold bedsteforældre på frokost i Kgs. Lyngby. Det blev til Sticks’n’sushi (forkælet 1 årig), hvor han primært spiste edamamebønner.

Resten af dagen hyggede vi bare. Far skulle klatre med en kammerat, så vi gik ned og kiggede på dem og blev enige om at spise pizza sammen hjemme på terrassen efterfølgende. Så 1 år og så fik man både pizza fra pizzaria og sushi for første gang.

Fødselsdagsfesten

Ingen fødselsdag uden en fest. Baby A havde naturligvis inviteret hele familien til fødselsdag. Det endte desværre med at det kun var bedsteforældrene der kunne komme, så vi blev ikke så mange som håbet. Vi gik fra at blive forventet mellem 13-17 personer til at blive 8. Det var jo mega hyggeligt alligevel, men moren her blev lidt skuffet. Jeg havde virkelig glædet mig til at fejre hans første år med hele familien. Men sådan er det måske bare at havde fødselsdag midt i sommerferien?

Det blev dog trods alt en hyggelig dag med frokost på terrassen med flotte smørrebrød lavet af svigermor – kager lavet af mig og en lille turnering med Mölkky på græsset. Og til aften stod den på grill med lammekølle og tzatziki til.

Fødselsdagslagkage

Der skulle naturligvis kage på bordet. Her er der dog absolut ingen klappekage. For det første opdagede jeg først en uge inden hvad det gik ud på! Seriøst? At give en baby en kæmpe lagkage? Jeg er ikke fanatiker på sukkerfronten, men al det sukker til en baby? Og så det madspild. Ej, det kan jeg ikke have. Så det blev der ikke noget af her.

Til gengæld boksede jeg nogle lækre gulerodssnurrer sammen. De blev godt nok formet som snegle, da det var lettere, men hold nu op de var lækre. Det bliver ikke sidste gang jeg laver dem! Perfekte til Baby A som mellemmåltid og i madkassen til storebror.

Og så skulle der naturligvis være en lagkage, så jeg lavede en sukkerfri version. Godt nok må Baby A godt få lidt sukker en gang imellem, men når nu muligheden var der for at lave noget uden, så ville jeg gerne det.

Det blev derfor til denne lækre kage fra Neohippie. Nu er vi dog ikke veganere, så jeg tillod mig at bruge mælkeprodukter i den for at erstatte noget af det andet. Fx blev flødeskummet lavet af fløde. Der blev brugt frosne jordbær samt stikkelsbær og ribs fra haven til smag og pynt.

Både børn og voksne kunne lide den, selvom den var lidt tung i den. Selve bundene blev beskrevet sådan lidt kiksekage-agtige i konsistensen.

Det blev sådan en fin dag, også selvom halvdelen af familien manglede. Men baby A hyggede sig og det er jo det vigtigste.

Skriv et svar